posts | comments | archives | links | create | song
(reminder: all quotes here are fiddled, probably.)

N281


0032 太古月台 (MTR) (last train: 0042)
0047 尖沙咀月台 (MTR)
0105 佐敦新樂酒店 (N281)
0135 車公廟火車站 (N281)


2347 太古月台 (MTR) (last)
0031 九龍塘月台 (KCR) (last)

0050 太古坊 (紅van)
0023 紅磡月台 (KCR) (last)

5 Comments:

:: Anonymous Anonym (11.11.08, 03:05   ) sagt...

哥仔﹕

你去邊呀﹖如果我住下面兩個地方,又再12點前走得既話,仲有下面幾條線喎。

**********
1. 夜晚12點左右仲有682。11點45分前上到車既話,可以去到第一城再轉86k到城門河沿線。86k就12點過後都仲有車。

2. 再唔係去ma on shan既話,十二點去到銅鑼灣搭681,十二點半唔駛就去到馬安山喇。丫,又再唔係,去北角搭680都ok喎﹗681同680,真係快到傻既呢。唔塞車+夜晚既話,681北角去第一城,應該十五分鐘左右。當然,等車個野就麻煩d,要搭開先知時間。

***********

~goethe



:: Anonymous Anonym (11.11.08, 03:10   ) sagt...

丫,再唔係,如果去馬安山既話,搭地鐵尾班車去旺角花園街街市轉805s囉。衣架又係快到傻。

~goethe



:: Blogger sf (12.11.08, 23:46   ) sagt...

當晚心血來潮, 選左最 "浪漫/慢" 的路線. 咁難得, 當然要記低下D時間.

12:30後最快就是搭紅van到旺角轉綠van一途, 也似乎只此一途. 不過要是事先不知道該旺角小巴站位置, 都幾惡搵. 有次剛剛轉左位, 搵到我儍, 於旺角問極人個個都唔知.



:: Blogger sf (13.11.08, 13:40   ) sagt...

原來有樣咁野, 而家先知添:

香港小巴路線搜索器
http://www.adple.com.hk/minibus/



:: Anonymous Anonym (14.11.08, 00:40   ) sagt...

搭n281會死架。

第一次搭,我訓左唔知咩事。

第二次搭,我見佢兜去太子道東,之後再兜埋顯徑,我個野真係想雙手扒係窗門,之後打叫「放我出去呀」。

之後,真係要夜媽媽返屋企既話,我都係盡量搭87d或小巴。

~goethe



coComment


:: Kommentar veröffentlichen
 (留言請留名, 謝!)


Links to this post:

:: Link erstellen

<< Home