posts | comments | archives | links | create | song
(reminder: all quotes here are fiddled, probably.)

串爆, etc.


1. 串爆

今天搭車, 偷看鄰座的......am730, 看到彭志銘的字正詞嚴講「串爆」, 心想連如此用語, 也可講上怎寫才對? 回到公司一查, 不出所料, 他果然拿大陸的「串連」來比附. well, 從串連的串講到串爆的串, 中間信心的飛躍好像大了點吧?


2. 葉國謙

出門前聽RTHK的新聞. 提到葉國謙在觀龍選區如何一雪前恥, 以2702票高票當選. 可是講來講去也是他今年以2702票高票當選. 阿大姐啊, 比諸那兩個對手, 他不大比數當選才怪啦, 那用你說來說去. 要比較, 你講講上屆他和何秀蘭的得票多少好唔好! 這樣才能看出是否「證明他自己過去4年的工作並無白費」架麻.

政府網站資料:
2007 - 葉國謙 2,702* / 何來 315 / 梁劍琴 162
2003 - 葉國謙 1,805 / 何秀蘭 1,869*

看到資料後, 心想何秀蘭之所以退選觀龍, 是否因為早有自知之明.......

又, 連前保安局長都能過海神仙, 23條這個政治污點又怎影響到其他人呢? 何況是區議會選舉.


3. 紅豆味維他奶

幾得喎, 好有紅豆味.
必必, 快D纏住媽咪叫佢整番包你嘆啦.


4.

5 Comments:

:: Blogger 怒火眼睛 (20.11.07, 17:33   ) sagt...

1)何止大了點!!
2)坐亞先有得望冠, 俾佢坐正, 呢幾年又可以無乜建樹咯.
3)紅豆味我唔俾佢飲架, 想留番等uncle 山請.



:: Blogger sf (21.11.07, 00:43   ) sagt...

火火, 無乜建樹仲好, 就怕他急於「建功立業」, 又來推波助瀾, 多得佢唔少.

咁幾時抱出來等叔叔請佢飲呢?
250ml的剛剛好啱晒必必份量.
請埋爸爸媽媽飲都得.



:: Blogger 七十樓危危下望 (21.11.07, 19:55   ) sagt...

請先生控制自己恨抱小兒(女)之心
(嘩先生我實話實說啫你唔洗用林語堂大字典嚟扑我架吓嘛,瘀左啦我個頭!)



:: Blogger sf (21.11.07, 20:37   ) sagt...

>> ...恨抱小兒(女)...

紫色頭, 你幾時有左架? 恭喜晒喎.



:: Blogger Yun (22.11.07, 15:48   ) sagt...

咁衰架你!



coComment


:: Kommentar veröffentlichen
 (留言請留名, 謝!)


Links to this post:

:: Link erstellen

<< Home