posts | comments | archives | links | create | song
(reminder: all quotes here are fiddled, probably.)

卸膊不遂


主場新聞

《蘋果日報》今日報道,工業界議員林大輝在昨日的立法會經濟發展事務委員會上質問蘇錦樑,「未來有咩旅遊設施係可以畀香港本土居民?」蘇卻指:

「我哋今日講緊係旅遊,討論範圍唔包括呢一樣(港人)」,且稱港人旅遊一事應交由民政事務局跟進。林大輝聞言忿指:「咁即係以前嘅華人與狗,不准進入:咁即係以後啲景點係分為海外人士去,本地人士係唔畀去嘅!」自由黨易志明亦諷刺指:「香港人唔去嘅景點,好難成為外地人士參觀嘅景點。」

0 Comments:

coComment


:: Kommentar veröffentlichen
 (留言請留名, 謝!)


Links to this post:

:: Link erstellen

<< Home